Wpisy archiwalne w kategorii

25-50 km

Dystans całkowity:3912.76 km (w terenie 169.10 km; 4.32%)
Czas w ruchu:180:40
Średnia prędkość:21.66 km/h
Maksymalna prędkość:66.60 km/h
Suma podjazdów:57264 m
Maks. tętno maksymalne:196 (104 %)
Maks. tętno średnie:183 (97 %)
Suma kalorii:82469 kcal
Liczba aktywności:117
Średnio na aktywność:33.44 km i 1h 32m
Więcej statystyk

Trenażer

Poniedziałek, 6 stycznia 2014 · Komentarze(0)
Nie udało się pokręcić na zewnątrz więc mocna godzina w domu.

Dębowiec & Dolina Wapienicy

Poniedziałek, 30 grudnia 2013 · Komentarze(5)

Szalony dzień. Miało nie być czasu ale się udało wyłuskać 90 minut, w sam raz na odrobinę terenu końcem roku.

Padło na Dębowiec + pętlę w Dolinie Wapienicy. W dolinie od strony leśniczówki podjazd masakrycznie zjeżdżony ciągnikami. Na dole coś z drzewami robią (tną, składują). Dobrze, że moje GEAXy są idealne na takie warunki (błoto, śnieg)...

Takie tam, ładne widoczki ;)
Takie tam, ładne widoczki ;) © webit

Widoków c.d
Widoków c.d © webit

Takim sprzętem dysponuje. W 100% mi wystarcza :)
Takim sprzętem dysponuje. W 100% mi wystarcza :) © webit


A dla wytrwałych, na koniec roku gastro porn w wykonaniu mnie :D

Po dzisiejszym treningu zrobiłem takie oto piekielnie ostre danie:

Takie tam, piekielne danie
Takie tam, piekielne danie © webit

Składniki:

  • jedna duża pieczarka
  • jedna średnia cebula biała
  • 3-4 pomidorki koktajlowe pocięte w cienkie paski
  • 2 kopiate łyżeczki węgierskiej Erős Pista
  • ćwiartka papryki (ja miałem żółtą)
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • 2 plastry szybki Prosciutto pokrojonej w paseczki
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • do smaku: sól i oregano
  • oliwa z oliwek do smażenia

Przyrządzenie:
Oliwę rozgrzałem na patelni, dodałem cebulę. Jak się zeszkliła dodałem pieczarki. Po chwili paprykę pokrojoną w cieniutkie paski (ok 3 mm) w poprzek kawałka. Następnie dodałem pomidory i szynkę. Zadusiłem pod przykryciem ok 3 minuty, dodałem ostrą paprykę. Kontynuowałem duszenie na małym ogniu ok 5 minut. Następnie wszystko posoliłem i dodałem oregano. Dodałem też kukurydzę i groszek zielony. Dusiłem kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodałem 3 łyżeczki jogurtu. Poczekałem, aż sos zaczął "bulgać".

Gotowym sosem polałem ryż i makaron, który został z obiadu z dnia wcześniej.
Potrawa jest niesamowicie dobra, ale cholernie ostra. Polecam tą pastę wszystkim osobom lubiącym ogień nie tylko w nogach ale i w gębie.

PS Do zobaczenia w przyszłym roku!

Przełajowa Magurka

Niedziela, 22 grudnia 2013 · Komentarze(5)

Jak wpominałem w social media, ślisko niemiłosiernie. Do tego na górze bardzo mocne podmuchy wiatru.

Magurka zimą
Magurka zimą © webit Lodowisko pod Magurka 2
Lodowisko pod Magurka 2 © webit Lodowisko pod Magurka
Lodowisko pod Magurka © webit

Orle Gniazdo

Niedziela, 15 grudnia 2013 · Komentarze(4)
Jak co roku pod koniec sezonu pojechałem na Orle Gniazdo. Podjazd od Biłej nie do podjechania na końcowych 100-150 metrach. Lód na drodze i uślizgi szosy na 16% nachylenia zmusiły mnie do odpuszczenia...

Pod Orlim Gniazdem © webit

Pure MTB

Niedziela, 3 listopada 2013 · Komentarze(8)
Kategoria 25-50 km, mtb, uphill
Uczestnicy
Cygański Las, Dębowiec, Szyndzielnia, Przełęcz Kołowrót, Kozia Góra, Dębowiec, Wapienica, pętla nad Zaporą

Pod Kozią Górą © webit

Międzybrodzie

Niedziela, 6 października 2013 · Komentarze(0)
Międzybrodzie czyli 2x Przegibek, po wczorajszej lamerskiej (płaskiej) jeździe ;)
To się nazywa głód gór chyba...

Znów brak czasu, więc na szybko 2x uphill i do domu :)

Forma jest! To cieszy, trzeba teraz szukać okazji i kręcić ile wlezie ;)