Wpisy archiwalne w kategorii

uphill

Dystans całkowity:6921.48 km (w terenie 249.95 km; 3.61%)
Czas w ruchu:317:18
Średnia prędkość:21.81 km/h
Maksymalna prędkość:71.00 km/h
Suma podjazdów:116823 m
Maks. tętno maksymalne:196 (104 %)
Maks. tętno średnie:184 (97 %)
Suma kalorii:155915 kcal
Liczba aktywności:132
Średnio na aktywność:52.44 km i 2h 24m
Więcej statystyk

Dookoła Magurki

Niedziela, 2 lutego 2014 · Komentarze(1)
Bystra, Wilkowice, Tresna, Przegibek

Zima w Beskidach 2014. Na zdj. m.in. Skrzyczne

Miał być trening w strefach 2 i 3 (podjazdy), ale wyszło inaczej na końcu.
Na Przegibek jechał za mną jakiś koleś, na dole było ze 100m różnicy na początku serpentyn ok 20-30m, na ostatnim zakręcie siedział mi na kole... Był szybszy, ale to ja przyatakowałem na ostatniej prostej (150-200m) i pod Gawrą byłem przed nim jakieś 30m i 10 sekund. 

Atak niczym Purito:

Dębowiec & Dolina Wapienicy

Poniedziałek, 30 grudnia 2013 · Komentarze(5)

Szalony dzień. Miało nie być czasu ale się udało wyłuskać 90 minut, w sam raz na odrobinę terenu końcem roku.

Padło na Dębowiec + pętlę w Dolinie Wapienicy. W dolinie od strony leśniczówki podjazd masakrycznie zjeżdżony ciągnikami. Na dole coś z drzewami robią (tną, składują). Dobrze, że moje GEAXy są idealne na takie warunki (błoto, śnieg)...

Takie tam, ładne widoczki ;)
Takie tam, ładne widoczki ;) © webit

Widoków c.d
Widoków c.d © webit

Takim sprzętem dysponuje. W 100% mi wystarcza :)
Takim sprzętem dysponuje. W 100% mi wystarcza :) © webit


A dla wytrwałych, na koniec roku gastro porn w wykonaniu mnie :D

Po dzisiejszym treningu zrobiłem takie oto piekielnie ostre danie:

Takie tam, piekielne danie
Takie tam, piekielne danie © webit

Składniki:

  • jedna duża pieczarka
  • jedna średnia cebula biała
  • 3-4 pomidorki koktajlowe pocięte w cienkie paski
  • 2 kopiate łyżeczki węgierskiej Erős Pista
  • ćwiartka papryki (ja miałem żółtą)
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • 2 plastry szybki Prosciutto pokrojonej w paseczki
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • do smaku: sól i oregano
  • oliwa z oliwek do smażenia

Przyrządzenie:
Oliwę rozgrzałem na patelni, dodałem cebulę. Jak się zeszkliła dodałem pieczarki. Po chwili paprykę pokrojoną w cieniutkie paski (ok 3 mm) w poprzek kawałka. Następnie dodałem pomidory i szynkę. Zadusiłem pod przykryciem ok 3 minuty, dodałem ostrą paprykę. Kontynuowałem duszenie na małym ogniu ok 5 minut. Następnie wszystko posoliłem i dodałem oregano. Dodałem też kukurydzę i groszek zielony. Dusiłem kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodałem 3 łyżeczki jogurtu. Poczekałem, aż sos zaczął "bulgać".

Gotowym sosem polałem ryż i makaron, który został z obiadu z dnia wcześniej.
Potrawa jest niesamowicie dobra, ale cholernie ostra. Polecam tą pastę wszystkim osobom lubiącym ogień nie tylko w nogach ale i w gębie.

PS Do zobaczenia w przyszłym roku!

Żar + 2x Przegibek

Niedziela, 29 grudnia 2013 · Komentarze(3)
Uczestnicy

Wyjazd na Żar z kolegą Krzyśkiem. Jak zawsze super atmosfera, pogaduchy i takie tam - wspólne męczenie się z podjazdem ;)

Na Górze Żar
Na Górze Żar © webit

Tool na Żarze
Tool na Żarze © webit

Przełajowa Magurka

Niedziela, 22 grudnia 2013 · Komentarze(5)

Jak wpominałem w social media, ślisko niemiłosiernie. Do tego na górze bardzo mocne podmuchy wiatru.

Magurka zimą
Magurka zimą © webit Lodowisko pod Magurka 2
Lodowisko pod Magurka 2 © webit Lodowisko pod Magurka
Lodowisko pod Magurka © webit

Orle Gniazdo

Niedziela, 15 grudnia 2013 · Komentarze(4)
Jak co roku pod koniec sezonu pojechałem na Orle Gniazdo. Podjazd od Biłej nie do podjechania na końcowych 100-150 metrach. Lód na drodze i uślizgi szosy na 16% nachylenia zmusiły mnie do odpuszczenia...

Pod Orlim Gniazdem © webit

Pure MTB

Niedziela, 3 listopada 2013 · Komentarze(8)
Kategoria 25-50 km, mtb, uphill
Uczestnicy
Cygański Las, Dębowiec, Szyndzielnia, Przełęcz Kołowrót, Kozia Góra, Dębowiec, Wapienica, pętla nad Zaporą

Pod Kozią Górą © webit